Social Selling amb Linkedin. Innovació en el procés de vendes

Del 01 de decembre de 2016 al 01 de decembre de 2016

Places limitades!! Inscripcions fins a 28 de novembre de 2016.

Tecnologies facilitadores (TIC), Activitats emergents, Alimentació, Indústries culturals, Indústries disseny, Indústries mobilitat sostenible, Indústries salut, Química i energia i recursos, Sistemes industrials.

Cada cop és més complicat connectar amb clients potencials per les vies tradicionals (telèfon i e-mail) i aconseguir reunions de vendes.
Per tal d’augmentar els resultats dels teus esforços de vendes, t’has d’adreçar als teus clients allà a on ja hi son. El 2016, els teus clients estan a les xarxes socials, i si el teu mercat és el que es coneix com a B2B (Business to Business, els trobaràs sobretot a Linkedin (i Twitter).
L’ús de les xarxes socials per part de l’equip de vendes per a identificar, qualificar, contactar i tancar reunions amb clients potencials es coneix com Social Selling.

? Fonaments: Presència (marca professionals) i actitud a les xarxes socials. Claus i beneficis.
? Les bases del Social Selling i LinkedIn com l’eina estrella per vendes.
? Social Selling avançat: El procés per generar més negoci.

QUE T’EMPORTES
Activar la teva presència digital i professional i conèixer de primera mà els secrets del “Social Selling”. Entre altres temes, treballarem plegats:
? Saber com crear una Marca Professional de qualitat a LinkedIn.
? Treballar amb un Procés Mesurable de Social Selling ( de només 30 minuts/dia) per identificar clients potencials, qualificar-los i iniciar un primer contacte per aconseguir tancar visites presencials de qualitat.
? Recomanació sobre eines d’automatització per a estalviar temps.
I una visió estratègica actualitzada sobre l’ús de les xarxes per a vendre.
Recorda que el TEU CLIENT ja és a les xarxes socials i, per tant, has d’evolucionar la teva forma de vendre per arribar a on és ell abans que la teva competència.