Missió a Rússia

Del 02 de octubre de 2022 al 07 de octubre de 2022

Places limitades!! Inscripcions fins a 08 de juliol de 2022.

Alimentació, Indústries salut, Sistemes industrials.

Aquesta Missió forma part del Pla d’Acció Internacional de les Cambres de Catalunya  i té com a objectiu fomentar i promoure  la recerca de contactes segons els perfils sol·licitats per l’empresa participant per afavorir un primer apropament del mercat rus.

Per més informació: missionscambres@cambrescat.org

Rússia és un mercat amb un nombre de fins a 140 milions de potencials consumidors, cosa que ho fa especialment interessant com a objectiu per a les nostres exportacions. A més, la seva importància estratègica i geopolítica i la seva pertinença a organitzacions com la Comunitat d’Estats Independents i la Unió Econòmica Eurasiàtica representen l’entrada i l’opció d’accedir a un mercat potencial encara més gran, que podria assolir la xifra de 180 milions de consumidors.

Compta amb una economia molt oberta, és un gran exportador de primeres matèries, hidrocarburs i productes agrícoles, però també un gran importador de béns d’equip, tèxtils o agroalimentari, entre d’altres.

El país ocupa actualment el 28è lloc en el rànquing Doing Business. Aquest rànquing es publica anualment pel World Bank i té com a objectiu avaluar l’ambient empresarial a 190 països. Les economies s’avaluen per la facilitat de fer-hi negocis en una escala de l’1 al 190. Un rating alt significa que a l’ambient regulador és més amigable per començar a operar una firma local. Aquest ràting considera diversos factors: oportunitats de préstecs, peculiaritats de la tributació, lloguer de premisses, obtenció de permisos de construcció, etc. Els resultats de Rússia són impressionants. Des del 2011, el país ha avançat ràpidament 95 posicions al rànquing, pujant des del lloc 123. Cap altra economia al món té una dinàmica com aquesta. Entre els avantatges d’emprendre a Rússia, els experts internacionals inclouen els esforços de les autoritats per reduir els costos de les empreses, la disponibilitat relativa de préstecs i la facilitat per registrar una companyia amb un nombre mínim de documents.

Durant els últims anys s’aprecia un fort creixement de la classe mitjana. Bona part de la riquesa obtinguda de la comercialització dels recursos energètics s’ha traduït en el sorgiment d’unes noves classes mitjanes, amb un poder adquisitiu creixent, hàbits comercials semblants als occidentals i una gran propensió marginal a la despesa. Aquesta nova classe mitjana russa s’ha convertit en l’objectiu de moltes empreses foranes que busquen mercats en ràpid creixement.